Auteurs
wrubens

wrubens

45 posts 0 reacties 40372 weergaven

Wilfred Rubens (1964) heeft pedagogische wetenschappen en onderwijsmanagement gestudeerd. Hij houdt zich sinds eind 1995 bezig met ICT en leren. Sinds 1 maart 2015 werkt Wilfred als zelfstandig adviseur op het gebied van ICT en leren. Wilfred is redactielid van e-learning.nl. Hij onderhoudt praktisch dagelijks een weblog over technology enhanced learning (http://www.wilfredrubens.com). Wilfred Rubens treedt regelmatig op als dagvoorzitter, spreker, workshopbegeleider en gastdocent over e-learning. Hij heeft een groot aantal publicaties over e-learning op zijn naam staan, zoals het boek "E-learning. Trends en ontwikkelingen" en samen met co-auteur Marcel de Leeuwe de publicatie “Social learning en leren met sociale media”. Hij is lid van de adviesraad van het congres Next Learning en van de advisory board van de Online Educa in Berlijn. Tussen 2008 en 2013 was hij jurylid van de Nederlandse e-learning award.

Redactie

Redactie

16 posts 0 reacties 19963 weergaven

Nieuws en kennisplatform over het nieuwe leren, eLearning, OnlineLeren, BlendedLearning. Ecosysteem; http://www.onlinetrainers.nl / http://www.onlinetrainingen.nl

Jeroen de Raaf

Jeroen de Raaf

11 posts 0 reacties 19199 weergaven

Jeroen de Raaf is eigenaar van Workshoplive. Productiehuis voor trainend Nederland. Zijn doel is om online leren persoonlijker en toegankelijker te maken en de betrokkenheid te verhogen. Dit voor deelnemers, trainers en organisaties. Hiervoor maakt zijn bedrijf samen met de klant inhoudelijke content die de doelgroep aanspreekt. Dit wordt vervolgens aangeboden op het geweldige videoplatform van Workshoplive.

Sanne de Kemp

Sanne de Kemp

12 posts 0 reacties 16854 weergaven

Sanne de Kemp is werkzaam bij 227 Learning, het Executive Search bureau in Learning & Media. Zij heeft jarenlange ervaring in de Learning industrie en goed zicht op welke skills en competenties een moderne learning company nodig heeft in een wereld waar digitaal dominant is. Interesse in een kennismaking? Ik sta altijd open voor een ontmoeting.

Marijn de Geus

Marijn de Geus

15 posts 0 reacties 14139 weergaven

Marijn de Geus is mede-oprichter en CEO van TrainTool. Vanuit zijn jarenlange ervaring als assessor zag hij veel mensen zwak presteren op communicatieve vaardigheden als coaching, presenteren of verkopen, terwijl conventionele trainingen inefficiënt waren. TrainTool biedt onbeperkte, online oefening van soft skills met video rollenspellen via een innovatieve app. Door objectieve niveaumeting van communicatieve en commerciële vaardigheden worden organisaties geholpen om systematisch een hoger competentieniveau te bereiken.

Mark van Leeuwen

Mark van Leeuwen

9 posts 1 reacties 10349 weergaven

Mark van Leeuwen (1985) is sinds 2007 actief op het gebied van e-learning. Zijn eerste contact met e-learning was bij een educatieve uitgeverij die lesmethodes ontwikkelde voor inburgering en re-integratie. Hier was hij onder andere verantwoordelijk voor het beheer en het doorontwikkelen van de online leeromgeving. Ook werkte hij samen met ontwikkelaars van e-learning content om techniek en inhoud optimaal aan te laten sluiten. Daarnaast gaf hij trainingen aan de verschillende gebruikers van het platform. Door het lage kennisniveau op het gebied van computers van de gebruikers heeft hij hier gezien hoe mensen in de meest pure vorm naar e-learning software kijken en hoe zij deze ervaren. Mark heeft hierbij ervaren hoe belangrijk een goede gebruikersinterface is. Vanaf 2012 is hij betrokken geweest bij verschillende projecten waar een nieuw e-learningplatform vanaf de grond moest worden opgezet. Zijn rol hierin was het omschrijven van functionaliteiten en meedenken bij de vormgeving. Daarnaast beoordeelde hij de gemaakte software op gebruiksvriendelijkheid en begeleidde hij testgroepen van gebruikers. Sinds 2015 is Mark mede-eigenaar van het bedrijf E-learningwijzer. Dit bedrijf heeft als doel opleiden, trainen en coachen naar een hoger niveau te tillen door organisaties inzicht te geven in de verschillende leerplatformen en diensten die op de Nederlandse markt beschikbaar zijn. Vervolgens helpt E-learningwijzer deze organisaties ook daadwerkelijk aan de slag te gaan met de mogelijkheden die e-learning biedt. Hierbij adviseert en begeleidt Mark klanten bij de realisatie en implementatie van e-learning. Zijn kennis op het gebied van e-learning haalt Mark vooral uit de praktijk. Hij zoekt best practices op en toetst deze vervolgens. Ook haalt hij trends uit de markt en kijkt naar e-learning met een bedrijfskundige en commerciële bril. Mark schrijft artikelen over e-learning die te maken hebben met: de softwarematige kant van e-learning, e-learning platformen, integrale toepassing van e-learning binnen het bedrijf, gamification en trends op e-learning gebied.

Hedwig Schlötjes-Belle

Hedwig Schlötjes-Belle

13 posts 0 reacties 6545 weergaven

Hedwig Schlotjes is oprichter en eigenaar van E-learning Made Easy. E-learning Made Easy ontwikkelt en adviseert over online leertrajecten in de zorg. Hedwig heeft in de thuiszorg gewerkt, bij Vilans en is al meer dan 10 jaar bezig met e-learning ontwikkeling en -implementatie.

Onne Kierkels

Onne Kierkels

6 posts 0 reacties 5903 weergaven

Onne is een pedagogisch, fotografisch en grafisch geschoolde ontwerper die zijn passie heeft gevonden in het samen maken van online trainingen met TOPtrainers met een doelgroep. Kennis omzetten naar een online training is fantastisch. Dit doet hij door andere te begeleiden in het proces van het maken van een eigen online training, te filmen en te ontwerpen. Hij vind het fantastisch om te werken met actieve, ondernemende mensen. Mensen die openstaan voor vernieuwing, verbetering en verandering. Mensen die graag willen delen, leren en hun kennis en vaardigheden willen overbrengen aan anderen. Hij streeft ernaar om echt iedereen die in contact komt met VideoCursusOnline waarden te leveren.

Carolien Boekhoven

Carolien Boekhoven

4 posts 0 reacties 5760 weergaven

Passie voor Learning is Carolien Boekhoven! Als conceptueel denker, consultant en eigenaar van www.2connectskills.nl, adviseert, ontwerpt en implementeert zij voor uiteenlopende organisaties vernieuwende leerconcepten. Met haar jarenlange ervaring in en rondom onderwijs brengt Carolien kennisbehoeftes in kaart en vertaalt deze naar vernieuwende leerconcepten. Het is haar missie om met gedrevenheid en enthousiasme organisatiekennis weer aan het werk te zetten! Als auteur schrijft Carolien vaak treffend en met humor over opvallende zaken op het gebied Learning.

Tony de Bree

Tony de Bree

2 posts 0 reacties 5196 weergaven

Tony heeft 15 jaar ervaring als programmeur, ontwerper, projectmanager en Hoofd Educatieve Technologie met het ontwerpen en invoeren van grootschalige e-learning programma's binnen de Universitaire wereld en in de financiële sector bij de Amro Bank en bij ABN Amro als onderdeel van reguliere opleidingstrajecten, van grootschalige om- en bijscholingstrajecten en in het samen met docenten omzetten van klassikale opleidingen naar individuele opleidingstrajecten op maat.Hij adviseert grote organisaties op het gebied van strategie, digitale transformatie en het succesvol opzetten van interne startups. Hij is sinds 2001 succesvol als internetondernemer als onderdeel van zijn ‘carrièreplan b’. En hij adviseert, traint & coacht o.a. intrapreneurs, studenten, starters, startups, MKB- en Fintech-bedrijven. Hij is spreker, blogger en columnist en auteur van o.a. ‘Dinosauriër of krokodil’ en ‘Geld verdienen met jezelf’.

Gert Bras

Gert Bras

3 posts 0 reacties 4981 weergaven

Ondernemer pur sang, met brede interesse en non-conformistische denkwijze. Optimist, intuïtief, visionair en met beide benen op de grond. Gespecialiseerd in eLearning, websites en webshops, incl. contentcreatie, (SEO-)teksten, ontwerp, productie, implementatie en fine-tuning.De laatste paar jaar is hard gewerkt om een compleet eLearning portfolio te ontwikkelen voor de Webshop Professional. Vandaar de naam 'Webshop-pro.nl' en de gelijknamige website... In de cursussen worden alle aspecten van eCommerce behandeld die naderhand een verdere verdieping krijgen in de Master Classes.eLearning als (marketing-)instrument is verder perfect in te zetten als marketingtool voor meer omzet, klant-awareness, hogere loyaliteit, viral marketing en voor betere communicatie.Met mijn expertises ben ik inzetbaar op strategische, tactische en operationele posities. Doelgericht, stimulerend, focus op dialoog en menselijkheid, zo is mijn managementstijl te omschrijven.

Erik van Kempen

Erik van Kempen

2 posts 0 reacties 4711 weergaven

Eigenaar van Didact.be. Didact levert een e-Learning 100% integratie in AFAS ERP. Daarnaast werkzaam als e-Learning consultant en proces analist.

Karin Hornstra

Karin Hornstra

8 posts 0 reacties 4525 weergaven

Online trainen is een vak en ik geef vanuit mijn huis, of in de winter vanuit Zuid-Spanje praktische trainingen aan trainers en coaches die minder willen reizen, een groter bereik willen hebben voor hun trainingen en via online programma’s, of in een virtual classroom trainingen willen geven of kennis willen delen.

Patrick Kieviet

Patrick Kieviet

3 posts 0 reacties 4116 weergaven

Patrick Kieviet is oprichter en directeur van diverse online opleidings- en kennisdelingsplatformen zoals Icttrainingen.nl & OnlineITcourses.com. Voor de start van deze opleidingsbedrijven heeft hij 10 jaar in diverse functies in de IT gewerkt. Tijdens deze periode werd hij regelmatig geconfronteerd met de behoefte aan continue kennisontwikkeling en de vele zaken die dit in de weg staan. Een nieuwe missie was geboren: er voor zorgen dat organisaties in staat zijn een leven lang leren écht vorm te geven voor hun medewerkers.

Luuk Jansen

Luuk Jansen

3 posts 0 reacties 2284 weergaven

Na mijn HBO Studio Small Business & Retail Management ben ik in een duaal studietraject voor Compu'Train gaan werken. Na 3 jaar zag ik de vraag naar e-learning steeds groter worden. Inmiddels werk ik ruim 4 jaar voor Icttrainingen.nl.

Marie-Louise Kok

Marie-Louise Kok

1 posts 0 reacties 2258 weergaven

Marie-Louise is digital learning specialist. Ze is een vakidioot, al zegt ze het zelf en werkt als (sorry voor alle Engelse termen) business developer, product owner en uitgever van nieuwe digitale uitgaven volgens de lean start-up methode.De laatste jaren verdiept ze zich in online leren en e-learning. Ze leest veel over deze onderwerpen en heeft geen andere hobby’s. Heb je een uitgeefvraag? Als Marie-Louise je vraag niet zelf kan beantwoorden, dan weet ze vast iemand die dat kan.

Anita Faber

Anita Faber

1 posts 0 reacties 2160 weergaven

Ik ben Anita Faber en ik heb één van de leukste banen: ik werk als online business assistant. Ik help ondernemers met het uitbouwen van hun onderneming door te zorgen dat hun online zichtbaarheid en naamsbekendheid vergroot. Dat ze meer online in beeld zijn, maar ook meer online kunnen werken en hun bedrijf kunnen uitbouwen. Niet alleen door het online aanbieden van hun producten (webinars, online trainingen, website, e-marketing), maar ook door hun werkprocessen meer online en geautomatiseerd in te richten zodat ze efficiënter en effectiever zijn. Wil je écht stappen zetten met je onderneming? Dan kan ik jou dus helpen!Als webinarexpert ondersteun ik ondernemers ook bij het geven van hun (eerste) webinars en kan ik ze adviseren en bekendmaken bij aanschaf van hun eigen webinartool.

Stephan Drega

Stephan Drega

2 posts 0 reacties 1469 weergaven

Stephan Drega (1978) is sinds 2001 werkzaam in de IT en sinds 2008 in de opleidingen. Stephan heeft hierin diverse functies bekleed waaronder opleidingsadviseur, sr. accountmanager en sales manager. Sinds juli 2016 is Stephan sr. Continuous Learning Consultant voor mycademy.com. Hierin is hij verantwoordelijk voor de key-accounts. Stephan focust zich op het bewustmaken van de noodzaak om continu te blijven leren. Verantwoordelijk voor new business, business development en het adviseren en inspireren van klanten op het gebied van Continuous Learning.Het concept Continuous Learning voor IT-Professionals - Het op peil houden van de IT-kennis van medewerkers is voor vrijwel iedere organisatie een uitdaging. De technieken volgen elkaar in razend tempo op en achterblijven is geen optie. Om de kennisontwikkeling op niveau te houden heeft MyCademy het Continuous Learning concept gelanceerd. Dit concept zorgt ervoor dat IT-professionals altijd en overal hun IT-kennis op peil kunnen houden.

Jeff Kortenbosch

Jeff Kortenbosch

3 posts 0 reacties 1166 weergaven

Jeff Kortenbosch is Senior e-learning specialist bij AkzoNobel en eigenaar van Serious Learning met 20 jaar ervaring in online leren en multimedia. Hij is trainer, learning & performance consultant, spreker op verschillende congressen en actief blogger. Jeff werd in 2014 door Articulate benoemd tot Articulate Super Hero.

Jonathan Koek

Jonathan Koek

1 posts 0 reacties 740 weergaven

Van jongs af aan heb ik een grenzeloze fascinatie voor de mogelijkheden van techniek. Ik bouwde mijn eerste websites en software in mijn middelbareschooltijd. Elke nieuwe techniek, hoe innovatief en krachtig deze ook is, stelt ons weer voor nieuwe uitdagingen en vraagstukken. Het is mijn passie om anderen techniek te laten begrijpen en daardoor optimaal in te zetten.

1 2